Tæt på

Tæt på - Lupus/SLE - Del 1

December 06, 2021 Martin Sund
Tæt på
Tæt på - Lupus/SLE - Del 1
Show Notes

Hej, mit navn er Nikoline, jeg er 32 år gammel og læser til daglig medicin og teknologi på Dansk Teknisk Universitet og Københavns Universitet - dog er jeg på barsel lige nu med mine 5 måneder gamle tvillinger.
Jeg har hele livet døjet med et dårligt helbred og haft diverse alvorlige bakterieinfektioner, samt et nyresvigt da jeg var 12 år. I sommeren 2019 begynder jeg at få mærkelige hududslæt ud af det blå, noget jeg aldrig har oplevet før.
Fordi min mormor havde lupus og udslættet mindede meget om hendes, bad jeg min egen læge om en test der kunne be- eller afkræfte om det var dét, da diverse allergitester er negative.
Den kom tilbage klart positiv, og allerede 4 dage senere havde jeg en tid på rheumatologisk afdeling på Rigshospitalet, som jeg har frekventeret hyppigt siden.
Både qua min uddannelse og fordi jeg har haft denne sygdom inde på livet som nær pårørende har jeg mine skræmmescenarier for hvordan min fremtid mon vil blive, men en (næsten) ukuelig tro på at det hele nok skal blive ret godt - selvom det ikke bliver helt som jeg først planlagde det